fbpx

BURIMI

Origjina e Burimit Legjendar nga Bjeshët, Drini i Bardhë, i cili lirshëm në përkthim do të thotë Dri i Bardhë, gjindet në zemër të Alpeve Dinarike në Gadishullin Ballkanik jugor në lartësi prej 2’240m. Peisazhi i egër dhe i paprekur natyror dhe Bjeshkët madhështore është vendlindja e vërtetë e ujtë tonë mineral të veçantë dhe i dhuron atij shijen e veçantë, të shkëlqyer si dhe cilësinë e tij të lartë.

HISTORIA

Burimi ynë shërbehej dhe përdorej për shekuj me radhë nga njërzit në regjion poashtu edhe si ujë shërues. Tregoheshin fuqitë e tij shëruese.